Въобще не трябва да бъде канена Митрофанова. Тази позиция изрази в

...
Въобще не трябва да бъде канена Митрофанова. Тази позиция изрази в
Коментари Харесай

Божидар Божанов, ДБ: Ако Митрофнова присъства в НС, този ден ще се превърне в цирк

Въобще не би трябвало да бъде канена Митрофанова. Тази позиция изрази в ефира на Нова ТВ депутатът от „ Демократична България “ Божидар Божанов.

Според него излизането на депутати от залата поради наличието на съветския дипломат (за това предизвести водачът на ГЕРБ Бойко Борисов – бел.ред.) при откриването на новия парламент ще трансформира този ден в цирк.

„ Институцията Народно заседание преценя кого да предложения. Русия е оповестила България за вражеска страна. Това единствено по себе си е задоволителен мотив. Русия е страна агресор, Русия е изключена от Съвета на Европа. Има задоволително доста институционални причини тя да не бъде поканена ”, аргументира позицията на Демократична България националният представител.

По думите на Божанов ГЕРБ лъкатушат във връзка с Митрофанова, която беше поканена от пловдивския кмет на 6 септември да празнува български празник. И посочи, че евроатлантическите полезности не са свързани единствено с войната в Украйна,  а преди всичко те кореспондират с върховенството на правото. 

От коментара му стана ясно, че Демократична България няма да водят диалози с ГЕРБ, които ще получат първия мандат за сформиране на кабинет. Бившият министър на електронното ръководство обаче разгласи, че „ Демократична България ” няма проблем да гласоподава в синхрон с ГЕРБ-СДС по общи тематики. Не скри, че това се е случвало и в границите на предходния парламент. Въпреки това, съгласно Божанов слага под въпрос реализирането на първия изследователски мандат.

Що се отнася до втория мандат - зависи от това по какъв начин ще подходят ат „ Продължаваме промяната “.  Важно е с кого ще отидат на диалози. Третият доста зависи от това на кого ще го даде Радев. 

Все още не сме достигнали до полемика по тематиката, в случай че ни бъде даден третия мандат, още повече, че нямаме цел да участваме непременно в държавно управление, изрично разгласи Божанов, само че акцентира, че в случай че третият мандат бъде връчен на Демократична България, те ще опитат да сформират държавно управление.

Попитан дали биха поканили в възможна коалиция Българска социалистическа партия, той отговори: „ Това е прекомерно хипотетично. Българска социалистическа партия, в случай че изразят ясна позиция за войната в Украйна, в случай че осъдят експанзията на Русия, има поле за диалог ”.

Той разяснява малко и тематиката с взривения камион на Кримски мост и споменаването на България. 

Въвличането на България в историята с взривения камион  има белезите на хибридна акция – да основат някакви разтърсвания в нашата страна. Да имам вяра на съветските служби в обвиняванията към България е несериозно, бе безапелационен Божанов. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР